wine-food-but-first-wine

Съчетанието на виното с храна. Или защо храната върви най-добре с вино?

Съчетаването на вино с храна може да подобри изживяването ви при хранене чрез балансиране и допълване на вкусове. Ето някои основни насоки, които да ви помогнат.

 

Червени вина:

Каберне совиньон: Съчетава се добре със сочни червени меса като пържола или агнешко. Танините във виното пресичат мазнините и протеините, създавайки балансиран вкус.

Пино ноар: Страхотно със земни вкусове като гъби и леща. Също така се съчетава добре със сьомга.

Бели вина:

Шардоне: Идеален за мазна риба като риба меч или ястия с богати сосове.

Совиньон блан: Подхожда добре на дресинги и сосове, както и на козе сирене.

but-first-wine
but-first-wine

 

Пенливи вина:

Шампанско: Отлично се съчетава със солени храни и пържени ястия. Мехурчетата и леката сладост го правят освежаващ и му придават елегантност.

Сладки вина:

Ризлинг: Съчетава се прекрасно със солени ястия като сирене или колбаси.

Розета:

Те са универсални и лесно се съчетават добре с различни храни, от леки салати до месо на скара.

 

Не забравяйте, че това са само насоки. Чувствайте се свободни да експериментирате и да намерите съчетания, които ви харесват! 🍷

Разгледайте нашите вина тук!

Shopping Cart
Scroll to Top